Ethiopië gaat gebruik maken van de Cardano blockchain

Ethiopië gaat gebruik maken van de Cardano blockchain. Dat is afgelopen donderdag bekend gemaakt door IOHK  tijdens Africa Special. Lees verder en ontdek wat dit betekend.

5 miljoen studenten ID’s op de Cardano blockchain.

In de Africa Special heeft de Ethiopische minister van Educatie bekendgemaakt dat Ethiopië gebruik gaat maken van de Cardano blockchain. Dit is vastgelegd in een overeenkomst tussen de Ethiopische regering en IOHK. De deal betekend dat de ca. 5 miljoen studenten die Ethiopië telt gebruik gaan maken van de applicatie Atala Prism. Op deze applicatie worden de ID’s van de studenten geregistreerd. Docenten kunnen vervolgens de resultaten van de studenten bij houden in deze applicatie. Op deze wijze zijn de resultaten van de studenten te monitoren door gebruik te maken van de Cardano blockchain. Voor de regering heeft dit o.a. als voordeel dat het niveau van de studenten inzichtelijk is. Indirect biedt dit de mogelijkheid om de kwaliteit van het onderwijssysteem beter te monitoren. Dit alles met het voordeel dat er achteraf niet gesjoemeld kan worden met de cijfers.

De applicatie Atala Prism is gebouwd door IOHK en maakt direct gebruik van de Cardano blockchain. Het ministerie van onderwijs is de eerste afdeling die gebruik gaat maken van blockchain. Als de eerste resultaten als positief worden ervaren zullen andere ministeries van de Ethiopische regering ook gebruik gaan maken van blockchain. Dit betekend dat er nog eens 30 miljoen potentiële gebruikers van de Cardano blockchain bij kunnen komen.

Samenwerking IOHK met World Mobile

Naast de deal met de regering van Ethiopië is een samenwerking aangekondigd met het bedrijf World Mobile. World Mobile bouwt aan het eerste mobiele netwerk wat gebruik maakt van blockchain. Het doel van World Mobile is om gebieden zonder toegang tot internet te voorzien van een mobiel netwerk. Om gebruik te maken van blockchain is toegang tot internet namelijk vereist. Daarom is het van belang dat gebruikers ten alle tijden toegang moeten hebben tot internet. Deze samenwerking dan ook van belang om de implementatie van Atala Prism van de grond te krijgen.

Bijkomend voordeel is dat de niet met internet verbonden inwoners van Ethiopië toegang krijgen tot mobiel internet. Hiermee gaat er een wereld voor hen open door de vele toepassingen die het internet met zich mee brengt. Economische gezien biedt dit een scala aan kansen voor de Ethiopiërs.

Naast de deal met Ethiopië streeft IOHK er bovendien naar om in 2021 met nog vijf andere Afrikaanse landen eenzelfde deal te sluiten. Daarnaast moeten daar in 2022 nog eens 20 landen bijkomen. Over ambitie niks te klagen maar het spreekwoordelijke schaap is over de dam!

De Africa Special terugkijken? dat kan!